siri ore elle

fredag 20. januar 2012

Umoderne ransel og plansjer i fleng.


Fru Samuelsens første skoleransel ble kjøpt på salg flere år før skolestart i 1974. Da endelig første skoledag kom, oppdaget lille Fru Samuelsen at skotskrutete ransler var ute av moten, for lengst..... Nytt til skolestart i 1974 var nemlig blanke lakkransler i rødt og blått. Selvfølgelig rødt til jentene og blått til guttene. Rutete var helt ut!!!

Lille Fru Samuelsen måtte se langt etter en rød lakkransel, mas og atter mas om ny ransel førte ikke frem på den tiden, og man kjøpte heller ikke nye ransler når den man hadde var helt brukbar, sånn var det bare da!!

Til skolestart i 4. klasse var det endelig tid for ranselkjøp igjen, denne gangen var det røde og blå nylonsekker som var det store. Med to rom, et til bøker og et til gymtøy og andre ting og til og med et lite glidlåsrom i lokket til meldingsboka.
Dessverre lå det en gul nylonsekk til halv pris på den lokale bokhandelen, og gjett hvem som motvillig måtte ta til takke med den?? Man kjøper jo ikke til full pris bare for å få den rette fargen!!!
Livet er jammen hardt......

De små plansjene på bildet er en serie der man skal finne feilen, eller "felen" som det står på svensk. Her er sikkert svaret at hesten står feil vei..... og at gutten røyker pipe....

 
Det virker som det fantes plansjer til alle fag!
For en lærer er det kanskje noe ekstra med plansjer, for det er lett å forestille seg de i i bruk.
Bilbelhistorie, naturfag, heimstadlære og kalenderplansjer. Alle like store skatter å ha i et hus!!
Men hvor mange plansjer kan man henge opp i et hus uten at det tar helt overhånd? Fru Samuelsen kunne nok presset inn alle sammen, egentlig, men hun skjønner samtidig at alt har en grense..... Kanskje løsningen er å bytte ut og la nye plansjer komme frem med jevne mellomrom??
Og det kan jo kanskje være greit å vite at 7 egg kostet 100 øre en gang for lenge siden....
 


Takker for alle kommentarer!! 
Og takker for dere som vil følge bloggen!!
Varmer langt inne i hjerterota!!

GOD HELG!!

7 kommentarer:

 1. Har aldri sett på maken til flaks jeg da:) Utrolig fine plansjer, også gratis da:) Gratulerer fru Samuelsen:)

  klem fra Trine:)

  SvarSlett
 2. Hei Fru samuelsen!

  Første gangen jeg har sett bloggen din, stikker innom igjen. Har tenkt på blogg jeg også, men innbiller meg at det vil bli for liten tid.....
  Goe helg!!

  Anett

  SvarSlett
 3. Så utrolig fine de skoleplansjene, de med mat skulle jeg ha gitt mye for...jeg har jo helt dilla på kokebøker og mat, så en slik plansje drømmer jeg om. ha en fin helg som kommer, deilig med fredag;))

  SvarSlett
 4. Ååå..den historien kjente jeg i magen gitt..Syns jeg ser deg for meg..Dakar..Men ja, det var sånn på 70-tallet, på godt og vondt;)

  Og så de plansjene da!! Tenk å være så heldig! Nydelige<3

  Håper dagen din var god:)

  SvarSlett
 5. Så mye fint du har på bloggen din:))
  God helg til deg også:))

  SvarSlett
 6. Hej

  Jeg elsker alle de plancher de er so flotte, og man kan virkeliga pynte op med dem !!
  Da var godt han smed dem ikke ud :)
  Ha en rigtig god weekend !
  Diana

  SvarSlett
 7. Hei på deg Siri! :) Mange flotte plansjer! Og ikke minst flotte innlegg. Jeg ser jeg har vært utenfor "bloggland" en stund. Nå måtte jeg inn og se hva som skjer hos den flotte Fru Samuelsen. Håper du har det bra! :) Klem fra Henriette

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer!!
1000 takk!!