siri ore elle

søndag 9. september 2012

Koreansk mat- bulgogi og kimchi.

Koreansk mat er kjempegodt!! I alle fall synes vi det!! I 2004 var vi 15 dager i Korea og spiste bare koreansk mat morgen-middag-kveld!! Både ungene og vi voksne ble flinke til å bruke pinner!! Vi fikk nemlig ikke gaffel og kniv noen steder..... Grunnen til at vi dro til Korea, var at begge barna våre er adopterte fra Korea. Eldstesønn på 19 og yngstedatter på snart 17, ble hentet på Fornebu i -94 og -96. I dag har vi spist bulgogi og kimchi, ris og friterte gulerøtter,skikkelig god bursdagsmat!! Mye hvitløk, soyasaus, sesamolje må til for å få frem de rette smakene!! I barnedåpen til yngstedatter bestod menyen kun av koreanske retter!! Kjempegøy!! Alle gjestene kastet seg over maten, til og med hos oldeforeldrene datt bulgogi og kimchi ned. Jeg legger ikke ut oppskriftene, men send gjerne en mail hvis du får lyst til å prøve deg, så sender jeg med stor glede oppskriftene til deg!!
Oksekjøttet legges i marinade natten over.
Soyasaus og sesamolje, alt fra Coop Prix, faktisk. Kokeboken er kjøpt i Korea.
Kimchi lages av kinakål, sterkt på smaken, men passer perfekt til bulgogikjøttet.
Friterte gulerøtter, enkelt og greit. Gulerøtter dyppet i egg og mel og fritert!!

Salat hører også med, ta et salatblad, legg på bulgogikjøtt, kimchi, ris og gulrot!  Brett sammen og nyt!!!


Maten gikk ned på høykant i dag!! Restene blir med bursdagsbarnet og blir middag på hybelen i morgen!
Håper helgen din har vært fin!! Det har min!!
Fin ny uke til deg!!!


11 kommentarer:

  1. Åh vad det ser gott ut!
    nu blev man riktigt hungrig ;)
    Ha en bra fortsättning på kvällen
    Kram Erica

    SvarSlett
  2. WOW, dette ser fantastisk ut!!!!

    SvarSlett
  3. Ooooo yumyum! NÅ ble jeg sulten! :D
    Kimchi er kjempegodt, elsker det!
    God søndagskveld!

    SvarSlett
  4. Oi oi oi, dette så veldig digg ut, og veeeldig avansert!?

    Kos dere!

    -malla-

    SvarSlett
  5. Det så jammen spennende ut!!
    Her var det stor stemning når det ble servert innebakte pølser til kvelds ;o)

    Fin ny uke til deg!

    SvarSlett
  6. mmm...dette så godt ut! Jeg og lurer på om dette tar tid... jeg liker at det skal gå raskt;) Ikke for raskt, men ikke for lang tid heller:)

    Utrolig gøy med tekstilkuppet ditt under her, stoffet var råkult og ekstra gøy med at det var fra M, da!:))

    God klem fra meg til deg:)

    SvarSlett
  7. ÅÅÅÅ, vann i munnen....
    Det så bare hærli godt ut da!!

    Takk for koselig kommentar inne
    hos meg, og så trivelig at du
    vil følge meg videre :o)

    Ønsker deg en fin uke...

    Klem fra Cecilie

    SvarSlett
  8. Hei. Hadde vært veldig fint om du kunne sende meg oppskriften eller legge den ut. Jeg er veldig glad i Koreansk mat men opplever at mye er vanskelig å lage m Norske ingrediense.. Så alt jeg kan lære blir jeg veldig glad for. Har laget min egen "stor" produksjon av Kimchi ^^

    SvarSlett
  9. Oops just in case idagia@gmail.com
    ;)

    SvarSlett
  10. Hei. Det ser veldig godt ut!:) kunne du ha sendt meg oppskriften? felipe_andres@live.no

    SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer!!
1000 takk!!