siri ore elle

mandag 15. april 2013

Et helt hvitt lerret

 

 


...er kommet opp i hallen!
I håp om at det kan bli litt lysere der nede!
Hallen er og blir mørk!
 


Så nå er min "store bekymring" hvordan jeg skal få det litt lysere der nede??

 
En grunn er nok pga rillevinduene som slipper inn mindre lys, men hindrer innsyn.....
Og fordi alle veggene er kledd i mørke, brede paneler....

Mal de hvite da vel, er det sikkert noen som tenker...
Og det har vi faktisk tenkt på, men:
Panelene er designet av arkitekten som tegnet huset vårt!
De er laget på en lokal møbelfabrikk her i Farsund!
Og de er originale fra huset var nytt i 1954.
(Og vi vil jo helst ha huset vårt i så original stand som mulig...)

Så da er det bare å prøve å gjøre et eller annet for å lysne hallen, uten hvitmaling!
 Dagens forsøk er å henge opp et hvitt lerret!!


 


At hallen er "min store bekymring" for tiden,
 sier kanskje litt om hvor godt jeg har det....
Det at jeg faktisk har tid, energi og mulighet til å bekymre meg over at et rom i huset mitt er litt for mørkt.....
Og da blir jeg egentlig ganske oppgitt over meg selv og tenker at jeg burde bruke tid og krefter på noe mer fornuftig!!)

Besøke farmor på 100 år mer!
Finne på noe med broren min som har Asberger!
Ringe tanta mi i Oslo!

Fin dag til deg, uansett!!
Nå skal jeg prøve å gjøre noe litt mer fornuftig!!

 
 

12 kommentarer:

 1. Fine bilder!! Er det skoesker, de rosa?? Syns hvitt lerret på panelet var fint!! Nå får jeg gå og gjøre noe fornuftig!!! Klem Mona

  SvarSlett
  Svar
  1. Skoesker, ja! Fra rommet til min 17-årige datter...;-)

   Slett
 2. Kjemeplurt å bruke hvite møbler for å lysne, skjønner godt at dere vil beholde originalen, er det malt så er det malt. Kanskje du kan sette sammen flere store eller mindre lerreter på samme vegg, det blir jo nesten som et kunstverk i seg selv det :o) Ha en strålende kveld, regner med du har ringt din tante nå ;o) Klem fra Nina

  SvarSlett
 3. Kjenner igjen den å henge seg opp i rom ja, jeg sliter med kjøkkenet om dagen, men der er det økonomien som setter grenser. Synes det er lurt av dere å ikke male panelet, vanskelig å gjøre om på og jeg syntes det var stilig som det var. Hvitt lerret var en god ide, også veldig tøft med lyspærene som henger på stumtjeneren. Også liker jeg veldig godt puta di altså. Fin kveld til deg!

  SvarSlett
 4. Hei, jeg har også farmor på over 100 år, hun er 101 og et halvt, til og med, og det er alt for lenge siden jeg har besøkt henne. Jeg synes det er betryggende at dere har ærefrykt nok for huset, ikke alt skal være hvitt. Hvitt lerret var en kjempegod ide, ellers kan mye gjøres med belysning. Vi fikk faktisk tak i fagfolk til huset vårt, det var ikke sååå dyrt, og jeg har ikke angret en dag

  SvarSlett
 5. Veldig stilig gang du har! God ide med det hvite lerretet for å lysne litt.
  Ellen

  SvarSlett
 6. Gangen er superfin! Behold den og bare aksepter at den er litt mørk. Ha en fin dag. Mormor på 100 år! Oj, hun er heldig hun; fordi hun er en edel antikvitet.

  SvarSlett
 7. Hei Siri :O)

  Jeg satt her i stad og lo av kommentaren din inne hos meg i dag om Balder som ELSKER(!) å gniiii seg inn i teppene deres etter turer og et bedre måltid, haha! Ser det virkelig for meg! Du er festlig når du beskriver hund og andre historier, hihi:O). Sid er en søt og snill gutt både på tur og inne men i hagen så bjeffer han veldig. Han går løs der siden vi har gjerder rundt hele hagen vår. Han bjeffer Spesielt på svarte og hvite hunder som er på tur med eieren sin (han har blitt bitt av en svart og hvit hund en gang så nå er alle som ligner farlige). Vi har et halsbånd som spruter en dusj sitron under haken hans når han bjeffer. Men det tok bare litt over en uke før han skjønte at han kunne bare vaske seg i snøen/teppet for å få av seg den verste stanken. Så det funket ikke. Han er for smart rett og slett, hehe:O). Man blir nok litt mindre nøye på ting når man har hund i huset. Så det teppet forsvant bare til Sid på et blunk *ler*.

  Gangen din:

  Lyssetting vil nok hjelpe men jeg er jammen ikke sikker på hva jeg hadde gjort. Kjørt på med hvite møbler som du gjør her og brukt stort speil for å skape romfølelse og få inn mer lys.

  Lykke til! Klem fra Neri :O)

  SvarSlett
 8. Hehe, tror det er veldig velkjent for oss alle som er over gjennomsnittet opptatt av interiør du;) Kjenner meg veldig igjen i det du skriver;)

  Gangen vår er også vårt neste oppussingsprosjekt, og den er også altfor mørk.
  Men så er det liksom noe med det å beholde noe av det oprrinnelige også da.

  Synes gangen din ser så fin ut, digger treverket. Og så lurt med hvitt lerret du;)

  Superfine puter du har lagd;)

  Jepp, tror mange av oss har fine teltminner, både som barn selv og med de små.
  Vi gleder oss virkelig til sommer og sol;)

  Da blir det jo lysere inne også;) Her har det også vært grått og regn i noen dager og kjenner jeg dessverre blir påvirket i negativ retning- men bra er det at det er mildere og at snøen regner bort,)

  Ha en deilig kveld og det jo tross alt "lyst" enda;)

  -malla-

  SvarSlett
 9. Hei høpp!

  Takk for fine ord inne hos meg..Ja nå kan du angre
  på at du ikke tok med de gamle dørene hi hi!!

  Nyt resten av uken!

  Klem Linda;)

  SvarSlett
 10. HEi! Takk for hyggelig mail. Ble nyskjerrig nå. ser gjerne bilder fra deres kjøkken??

  SvarSlett
 11. ... og der var den berømte stumtjeneren igjen ja! Hehe! :-) Veldig stilit med lyslenken på! Kjenner meg godt igjen i det du skriver om å bli i overkant gira og mentalt okkupert med prosjekter som kan synes uvensentlige. Noen ganger er det kanskje det, mens andre ganger er det kanskje et symbolsk uttrykk for vår vitalitet som mennesker? At vi lar oss prege, er engasjerte og lar kreativiteten blomstre? Jeg merker i alle fall at jeg faktisk blir en mye bedre terapeut på jobb, når jeg også får brukt de mer kreative sidene av min personlighet. Vel, nok psykologi for i dag! Liker ellers treverket i gangen din veldig godt. Har hatt endel treverk selv oppigjennom, som jeg har bevart lenge, - men som til syvende og sist likevel har fått en omgang med malekosten. Det synes jeg imidlertid IKKE du burde gjøre her! Er originalt og lekkert i sin opprinnelige form, som dette, synes nå jeg. Hva med å eventuelt kjøre et rendyrket og større møbel i rent hvitt eksempelvis? Som en kommode med retrosnitt, som er malt i en lys farge? Med en hvit lampe på og et maleri i sterke farger over for eksempel? (Nå er det jo vanskelig å se hvordan gangen din ser ut forøvrig på dette bildet egentlig, men hjemme hos meg har vi i alle fall behov for OPPBEVARING, OPPBEVARING og OPPBEVARING. Kanskje har du mer behov for stumtjener enn en kommode eller hylle eksempelvis.. Lykke til med valget, - og la prosessen blomstre! "Plutselig" faller bitene på plass og gangen blir akkurat slik du hadde tenkt deg og ønsket. Med din stil og smak blir det bra tilslutt uansatt!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer!!
1000 takk!!